BREAD_N_BUTTER

גוזל ושמו הלל

באחד מימי השבוע הגיע לבית החולים לחיות בר של הספארי ורשות הטבע והגנים זוג חובב בעלי חיים מראש העין. עינת מטלון מנהלת מרפאת הספארי ועובדת בבית החולים לחיות בר פגשה אותם.
הזוג החזיק בידו גוזל קטן שגם עינת המיומנת בגידול גוזלים לא הצליחה לזהות לאיזה מין הוא שייך.

נוצות הפלומה הלבנות שלו העלו את חשדה כי מדובר בדורס קטן מאוד אך בשלב כה מוקדם לא ניתן היה לזהותו בוודאות.

הזוג סיפר לעינת כי הם מצאו את הגוזל הרך בבית הלל בזמן שנפשו במקום ואף בקשו בחביבות כי הגוזל יקבל את השם הלל.

בהתחלה, בשל גודלו הקטן של הגוזל, לא ניתן היה לדעת באיזה מין מדובר, אך ככל שהגוזל הלך וגדל כך התברר כי מדובר בלא אחרת מאשר לילית מצויה.

מדובר בעוף דורס בגודל בינוני, אורך גופה 37-43 ס"מ ומוטת כנפיה 81-96 ס"מ. היא שוקלת כ- 500 גרם. ללילית המצויה ראש גדול ומעוגל וכנפיים מעוגלות. טפרים חדים המשמשים אותה לתקוף את כל מי שמנסה להרע לגוזליה. הלילית קיימת במופע, חום אדמדם וחום אפרפר, עם כל צורות הביניים. עיניה של הלילית שחורות וביכולתה לסובב את ראשה עד 180 מעלות כפי שיכולים לעשות עוד דורסי לילה.

הלילית המצויה נפוצה ברוב ארצות אירופה, צפון אפריקה ודרום רוסיה. בישראל הלילית המצויה הייתה נפוצה עד שנות החמישים בכל החבל הים תיכוני. במהלך השנים הצטמצמה תפוצתה בארץ בעיקר בשל הרעלות.

הלילית המצויה חיה בזוגות קבועים ולכל זוג נחלה משלו. היא מקננת בנקרות עצים, בנקיקי סלע, במאורות שונות, בעליות גג ובמחסנים.

מהרגע שהגיע נזקקה הלילית לטיפול צמוד בכל שעתיים עינת האכילה אותה באברים פנימיים של מכרסמים ואט אט הוסיפה לתפריטה עצמות רכות.

אחרי כשבוע הועברה הלילית לביל וודלי איש רשות הטבע והגנים המומחה לגידול גוזלי דורסים ואקלומם. בקרוב לאחר תקופת אקלום תוכל הלל הלילית לשוב בחזרה לבית הלל המקום בו נמצאה לראשונה ומשם לפרוש כנפיים ולעוף!